Luchtvaartnieuws

Abonneren op feed Luchtvaartnieuws
Reismedia
Bijgewerkt: 50 min 8 sec geleden

Honden speuren naar Covid-19 op Helsinki Airport

1 uur 26 min geleden

HELSINKI - Op Helsinki Airport is deze week een test gestart met de inzet van honden die covid-19 besmettingen bij passagiers kunnen opsporen. De test is een initiatief van de gemeente Vantaa, waar de grootste luchthaven van Finland is gelegen. De stad denkt dat de inzet van honden een efficiënte manier is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Geen verbod op vakantievluchten of prijsstunten naar oranje gebieden

do, 09/24/2020 - 22:23

DEN HAAG - Minister Van Nieuwenhuizen gaat vakantievluchten naar gebieden waar code oranje geldt niet verbieden. Ze wil wel de vluchten naar vakantiebestemmingen met veel besmettingen ontmoedigen met extra publiekscampagnes en het aanspreken van luchtvaartmaatschappijen. Maar een verbod is gecompliceerd. "Je kunt niet in iemands hoofd kijken wat het reisdoel is”, zei ze volgens de NOS.

Aandelenkoers Air France-KLM bereikt laagste niveau ooit

do, 09/24/2020 - 18:33

AMSTERDAM - Air France-KLM heeft donderdag opnieuw harde klappen gekregen op de beurs. De koers daalde tijdens de handelsdag (‘intraday’) tot 3,00 euro, waarmee het laagste punt ooit bereikt werd. Tot nu toe was het dieptepunt 3,01 euro op 14 juni 2012.

IATA-top in Amsterdam gaat door, maar als 'virtueel evenement'

do, 09/24/2020 - 17:59

GENÈVE - De IATA-top in Amsterdam gaat niet door in de oorspronkelijk geplande vorm. De jaarvergadering van de luchtvaartorganisatie vindt plaats op 24 november als een virtueel evenement vanuit Amsterdam, met KLM als gastheer. Dat heeft IATA donderdag bekendgemaakt.

Laatste Transavia-vlucht op Groningen Airport geland

do, 09/24/2020 - 15:15

EELDE - Donderdagmiddag om half drie is de laatste Transavia-vlucht op Groningen Airport geland. Daarmee komt er voor in ieder geval de komende twee jaar een einde aan de aanwezigheid van de prijsvechter op de noordelijke luchthaven.

Nederlandse piloten easyJet akkoord met versoberde voorwaarden

do, 09/24/2020 - 14:47

SCHIPHOL - De negentig op Schiphol gestationeerde piloten van easyJet hebben ingestemd met een versobering van hun arbeidsvoorwaarden. Dat houdt in dat zij er de komende twee jaar niet op vooruitgaan. “De vliegers zijn bereid in te leveren”, aldus VNV-voorzitter Willem Schmid.

Zuid-Afrika opent grenzen: KLM en Emirates hervatten reguliere vluchten

do, 09/24/2020 - 14:31

JOHANNESBURG - Zuid-Afrika verwelkomt vanaf 1 oktober weer buitenlandse zakenreizigers en toeristen. Daarom hervatten verschillende maatschappijen, waaronder KLM en Emirates, dan de reguliere vluchtuitvoering naar het land.

FNV: akkoord met KLM over reorganisatie ver weg

do, 09/24/2020 - 12:54

SCHIPHOL - Het overleg tussen KLM en vakbond FNV verloopt zeer moeizaam. De twee partijen overlegden deze week lang over het inleveren van de geplande loonsverhoging en een sociaal plan voor overtollige werknemers, maar een akkoord lijkt ver weg.

'Delta wil uitstel levering nieuwe Airbussen'

do, 09/24/2020 - 12:27

ATLANTA - Delta Air Lines wil de levering van zeker veertig nieuwe Airbussen uitstellen tot volgend jaar of later. De maatschappij onderhandelt daar nu over met Airbus, zo melden ingewijden aan Bloomberg. Het uitstel moet bijdragen aan een verlaging van de kosten.

KLM verdubbelt frequentie naar Paramaribo

do, 09/24/2020 - 11:49

SCHIPHOL - KLM verdubbelt de frequentie tussen Schiphol en Paramaribo. Vanaf deze week vliegt de maatschappij niet alleen op vrijdag, maar ook op maandag met passagiers naar Suriname. Op de vluchten wordt zowel de Boeing 787-9 als de iets grotere 787-10 ingezet.

Oproep: kandidaten gezocht voor rubriek De Zakenreiziger

do, 09/24/2020 - 11:35

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek ‘De Zakenreiziger’ in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die ondanks de coronacrisis nog regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij je ervaringen met zakelijk reizen onder de huidige omstandigheden.

SAS voor het eerst sinds januari weer naar China

do, 09/24/2020 - 11:10

KOPENHAGEN - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij hervat na bijna zeven maanden de lijndienst tussen Kopenhagen en Shanghai. De Chinese overheid gaf daarvoor deze week toestemming. SAS hoopt op de route vooral zakenreizigers en vracht te vervoeren.

Nieuwe prijsacties Ryanair: tweede ticket gratis

do, 09/24/2020 - 11:01

DUBLIN - Twee weken nadat Ryanair een opvallende verkoopcampagne startte waarbij vliegtickets voor 5 euro werden aangeboden, komt de Ierse prijsvechter met een nieuwe actie. Klanten krijgen vandaag bij aankoop van een ticket het tweede ticket gratis.  

El Al wil dat regering stokje steekt voor overname door Rozenberg

do, 09/24/2020 - 10:58

TEL AVIV - El Al wil voorkomen dat het bedrijf van de jonge ondernemer Eli Rozenberg de eigenaar wordt van het bedrijf. In een brief aan de regering schrijft de Israëlische luchtvaartmaatschappij dat Rozenberg slechts een stroman is die handelt namens zijn vader Kenny. Op papier zou laatstgenoemde de touwtjes in handen krijgen.

Asiana Airlines voert rondvluchten uit met Airbus A380

do, 09/24/2020 - 09:55

SEOUL – In navolging van maatschappijen als Qantas, ANA en EVA Air gaat ook Asiana Airlines ‘flights to nowhere’ uitvoeren. Op 24 en 25 oktober wordt een Airbus A380 ingezet op twee uur durende rondvluchten boven Zuid-Korea. Asiana heeft de A380-vloot vanwege de coronacrisis aan de grond gezet.

Eerste leningen aan KLM overgemaakt, Hoekstra sluit meer steun niet uit

do, 09/24/2020 - 09:32

DEN HAAG - KLM heeft de eerste bedragen ontvangen van de leningen die onderdeel zijn van de staatssteun van de Nederlandse regering. Eind augustus is in totaal 942 miljoen euro overgemaakt aan de luchtvaartmaatschappij, meldt minister Wopke Hoekstra (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Tegelijkertijd sluit hij meer financiële steun niet uit.

Eerste leningen aan KLM overgemaakt, Hoekstra stelt meer steun niet uit

do, 09/24/2020 - 09:32

DEN HAAG - KLM heeft de eerste bedragen ontvangen van de leningen die onderdeel zijn van de staatssteun van de Nederlandse regering. Eind augustus is in totaal 942 miljoen euro overgemaakt aan de luchtvaartmaatschappij, meldt minister Wopke Hoekstra (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Tegelijkertijd sluit hij meer financiële steun niet uit.

Austrian Airlines hervat vluchtuitvoering naar China

do, 09/24/2020 - 09:00

WENEN - Austrian Airlines hervat op 2 oktober de vluchtuitvoering naar China. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf die datum wekelijks tussen Wenen en Shanghai. “Een tweede vlucht staat op onze verlanglijst”, aldus commercieel directeur Andreas Otto.

Ryanair opent vierde Franse basis in Parijs

do, 09/24/2020 - 08:05

BEAUVAIS - Ryanair opent in december een basis op de luchthaven van Beauvais, die de prijsvechter gebruikt om de markt rond Parijs te bedienen. “Terwijl Air France zich, ondanks staatssteun, steeds meer terugtrekt creëren wij 2.300 nieuwe banen”, aldus het bedrijf.

GlobalX tekent voor vrachtversie van Airbus A321

do, 09/24/2020 - 08:00

MIAMI - Global Crossing Airlines, dat onder de naam GlobalX passagiersvluchten wil gaan uitvoeren met de Airbus A320 en A330, wil in de toekomst ook gaan vliegen met de vrachtversie van de A321. Het bedrijf tekende een intentieverklaring voor de ombouw van vijf toestellen.

Pagina's