Luchtvaartnieuws

Abonneren op feed Luchtvaartnieuws
Reismedia
Bijgewerkt: 30 min 53 sec geleden

Engeland gaat vakantieverbod strenger handhaven en quarantainehotels opzetten

49 min 55 sec geleden

LONDEN - Engeland gaat het vakantieverbod nog strenger handhaven. Ook moeten mensen die terugkeren uit 22 hoogrisicolanden, waaronder Portugal, bij terugkeer verplicht tien dagen in quarantainehotels doorbrengen en dat zelf betalen. Dat heeft premier Boris Johnson woensdag bekendgemaakt in een speech over de coronamaatregelen.

ASL Group haalt opvallende zakenjet met noodparachute in huis

2 uur 2 min geleden

ANTWERPEN - De ASL Group heeft een eerste Cirrus SF50 Vision Jet in ontvangst genomen. De komst van de kleine en zeer veilige zakenjet betekent het begin van een fractional ownership-programma, waarbij gebruikers voor een klein deel eigenaar kunnen worden van het toestel. 

Boeing 777X weer uitgesteld: nu ingebruikname pas eind 2023

2 uur 45 min geleden

CHICAGO - Boeing heeft de commerciële ingebruikname van de 777X opnieuw uitgesteld, tot eind 2023. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. Het type had eigenlijk vorig jaar in dienst moeten komen, maar dat is al meerdere keren opgeschoven.

Boeing diep in de rode cijfers door corona en problemen met 737 MAX

2 uur 51 min geleden

SEATTLE - Boeing heeft boekjaar 2020 afgesloten met een recordverlies van 11,9 miljard dollar. Door de coronacrisis stortte de vraag naar nieuwe vliegtuigen in, en ook de problemen met de Boeing 737 MAX drukten de cijfers. Daarnaast werden er miljarden afgeschreven op de nieuwe Boeing 777X.

Ghana is woedend op British Airways en dreigt met vergelding

4 uur 11 min geleden

ACCRA - In Ghana is er woedend gereageerd op het besluit van British Airways (BA) om vanaf komend zomerseizoen vanuit Londen Gatwick naar het Afrikaanse land te vliegen, in plaats van vanuit Heathrow. De Ghanese regering dreigt nu zelfs met vergelding.

Boeing 737 MAX opnieuw goedgekeurd voor gebruik in Europa

4 uur 26 min geleden

BRUSSEL - De Europese luchtvaartautoriteit EASA heeft de Boeing 737 MAX formeel goedgekeurd voor gebruik, nadat het type wereldwijd ruim twintig maanden aan de grond stond. Dat betekent onder andere dat TUI fly straks weer met de MAX kan vliegen.

Flair Airlines gaat vliegen met Boeing 737 MAX

4 uur 33 min geleden

EDMONTON - Prijsvechter Flair Airlines gaat vliegen met de Boeing 737 MAX. De maatschappij heeft een deal gesloten voor de levering van dertien toestellen. Flair wordt de derde Canadese gebruiker van de MAX, die al in gebruik is bij Air Canada en WestJet.

Thaise toerismebranche wil gevaccineerden weer zonder restricties verwelkomen

5 uur 39 min geleden

BANGKOK - De Thaise toerismebranche is een lobby gestart om gevaccineerde toeristen zonder restricties te verwelkomen. Verschillende grote hotelketens pleiten daarvoor, en ook de baas van de toerismeautoriteit, gouverneur Yuthasak Supasorn, is voorstander. De regering heeft er nog geen positief besluit over genomen, maar neemt het plan wel in overweging.

West Air neemt geleidelijk afscheid van ATP-turboprops

5 uur 42 min geleden

MALMÖ - De Zweedse pakket- en postvervoerder West Atlantic Group neemt geleidelijk afscheid van haar laatste BAe ATP’s. De tweemotorige turboprops worden te duur in gebruik, en worden daarom opgevolgd door ATR 72’s. De eerste ATR werd onlangs afgeleverd aan dochter West Atlantic UK.

UBS verlaagt koersdoel Air France-KLM

5 uur 59 min geleden

AMSTERDAM - UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Air France-KLM verlaagd van 4,45 naar 4,15 euro bij handhaving van het Neutraal advies. UBS verlaagde de ramingen voor de voorziene winst per aandeel in 2020 en 2021 met respectievelijk 18 en 55 procent en kwam zodoende tot een lager koersdoel.

Britse luchtvaartsector vraagt premier Johnson om hulp

6 uur 41 min geleden

LONDEN - De top van Britse luchtvaartmaatschappijen en luchthavens heeft in een gezamenlijke open brief aan de Britse premier Boris Johnson gevraagd om financiële steun. Ook waarschuwen ze voor de gevolgen van de strenge reisrestricties die de Britse regering heeft ingevoerd en nog wil invoeren.

Berenberg zet Air France-KLM op verkooplijst

7 uur 18 min geleden

AMSTERDAM - Berenberg heeft woensdag het advies voor Air France-KLM verlaagd van Houden naar Verkopen, maar het koersdoel ging wel licht omhoog, van 2,90 naar 3,00 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

Van Geel: Maastricht Aachen Airport moet toekomstige groei verdienen

8 uur 49 min geleden

MAASTRICHT - Maastricht Aachen Airport (MAA) kan in de toekomst alleen groeien als dat gepaard kan gaan met minder geluidshinder. Dat staat in het advies dat verkenner Pieter van Geel heeft uitgebracht over de toekomst van de Limburgse luchthaven tot 2030. Van Geel zou daarbij graag zien dat MAA alleen nog vrachtvluchten verwerkt.

Optimistisch Delta Air Lines roept vierhonderd piloten terug in dienst

9 uur 20 min geleden

ATLANTA - Delta Air Lines neemt vierhonderd op non-actief gestelde piloten komende zomer terug in actieve dienst. De vliegers zijn nodig om klaar te zijn voor het échte herstel van het vliegverkeer in de zomer van 2022. De komende maanden zullen deze piloten trainingen ondergaan.

Vanaf nu negatieve coronatest of doktersattest verplicht voor vlucht naar VS

di, 01/26/2021 - 20:21

WASHINGTON D.C.- Vanaf vandaag moeten passagiers die met het vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen een negatieve uitslag van een PCR- of sneltest kunnen overhandigen óf met een doktersattest aantonen in de afgelopen 90 dagen te zijn genezen van het coronavirus.

Na Israël overweegt ook Duitsland vliegverkeer stil te leggen

di, 01/26/2021 - 15:38

BERLIJN - De Duitse regering overweegt serieus om het vliegverkeer tijdelijk tot “nagenoeg nul” te reduceren. Dat zou de verspreiding van besmettelijkere varianten van het coronavirus tegen moeten gaan. Afgelopen weekend besloot Israël al om het vliegverkeer stil te leggen.

KLM ziet aantal vluchten instorten door extra reisrestricties; Turken dominant in Europa

di, 01/26/2021 - 14:28

BRUSSEL - KLM wordt hard geraakt door de aanvullende reisrestricties in met name Nederland, maar ook in andere Europese landen: voor de tweede week op rij is het aantal vluchten van de maatschappij met dubbele cijfers afgenomen. In Europa lijken de Turken steeds dominanter te worden, zo blijkt uit statistieken van Eurocontrol.

KLM komt met nieuwe naam voor Corporate BioFuel Programma

di, 01/26/2021 - 12:12

AMSTELVEEN - KLM verandert de naam van het Corporate BioFuel Programma in Corporate SAF Programma. Met die naam wil de luchtvaartmaatschappij benadrukken dat de ingekochte brandstof duurzaam is. “Duurzame vliegtuigbrandstof is niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als biobrandstof.”

KLM komt met nieuwe naam Corporate BioFuel Programma

di, 01/26/2021 - 12:12

AMSTELVEEN - KLM verandert de naam van het Corporate BioFuel Programma in Corporate SAF Programma. Met die naam wil de luchtvaartmaatschappij benadrukken dat de ingekochte brandstof duurzaam is. “Duurzame vliegtuigbrandstof is niet noodzakelijkerwijs hetzelfde als biobrandstof.”

Amazon opent distributiecentrum bij Schiphol

di, 01/26/2021 - 11:38

SCHIPHOL - Amazon opent een distributiecentrum onder de rook van Schiphol. Het zogeheten delivery station komt in Rozenburg-Schiphol en wordt geopend met het oog op de toenemende vraag vanuit de Nederlandse markt. Vanaf komende zomer gaan er tweehonderd mensen aan het werk.

Pagina's