Luchtvaartnieuws

Abonneren op feed Luchtvaartnieuws
Reismedia
Bijgewerkt: 24 min 57 sec geleden

KLM vermindert aantal vluchten naar China

2 uur 16 min geleden

SCHIPHOL - KLM heeft woensdagavond besloten tóch vluchten naar China te schrappen. Er is volgens de luchtvaartmaatschappij geen aanleiding om alle vluchten op te schorten, maar er wordt vanaf donderdag wel minder gevlogen. Sommige routes worden geschrapt. Dat is het gevolg van de teruglopende vraag door het coronavirus.

Frontier bezorgt Delaware eindelijk weer commerciële vlucht

3 uur 41 min geleden

WILMINGTON – Er is op dit moment maar één Amerikaanse staat zonder commerciële vliegverbinding: Delaware. In 2015 vertrok de laatste commerciële vlucht vanaf Wilmington – New Castle Airport. Frontier Airlines maakt binnenkort een eind aan de ‘luchtvaartloze’ periode voor de stokoude staat.

Lufthansa, Austrian en SWISS stoppen met China-vluchten

4 uur 59 min geleden

FRANKFURT - Lufthansa en dochtermaatschappijen Austrian Airlines en SWISS schrappen voorlopig alle vluchten naar China. Daarnaast is de ticketverkoop tot eind februari stilgelegd, zo meldt de Lufthansa Group. Passagiers kunnen hun reis kosteloos omboeken.

Marechaussee pakt autodieven op Eindhoven Airport

5 uur 16 min geleden

EINDHOVEN - De Koninklijke Marechaussee heeft vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden auto’s te hebben gestolen vanaf parkeerplaatsen op Eindhoven Airport. Twee dure Land Rovers werden aangetroffen in containers om naar het buitenland te worden verscheept.

Sodexo-personeel bij KLM legt werk neer

5 uur 34 min geleden

SCHIPHOL - Personeel van Sodexo Altys dat werkzaamheden uitvoert voor KLM legt donderdag vanaf 12.00 uur het werk neer. Vakbonden CNV Vakmensen en FNV hebben de werknemers hiertoe opgeroepen, nu KLM niet wil ingaan op het ultimatum van de bonden.

Eurowings biedt online overzicht van inflight entertainment

5 uur 48 min geleden

DÜSSELDORF - Passagiers van Eurowings kunnen vanaf nu voor vertrek online zien welk entertainment er aan boord verkrijgbaar is. Daardoor is het niet langer nodig die informatie in geprinte vorm aan te bieden, wat papier, geld, gewicht en uitstoot bespaart.

ANVR roept op om China-reizen te schrappen

5 uur 59 min geleden

LEUSDEN - De ANVR adviseert om tot eind februari geen reizen meer naar China aan te bieden. De reisbrancheorganisatie heeft overleg gevoerd met zestig touroperators die reizen naar het land aanbieden en wil in verband met het coronavirus alle risico’s uitsluiten.

SunExpress benoemt Max Kownatzki tot nieuwe topman

6 uur 9 min geleden

ANTALYA - De Turkse vakantievlieger SunExpress heeft Max Kownatzki aangesteld als nieuwe topman. Hij volgt in die functie Jens Bischof op, die CEO wordt bij Eurowings. Kownatzki is nu nog Senior Vice President Network & Partnership Management Hub Airlines bij de Lufthansa Group.

KLM blijft voorlopig op China vliegen

6 uur 40 min geleden

SCHIPHOL - KLM blijft voorlopig op China vliegen. Dat is een conclusie van een spoedberaad dat woensdag werd gehouden. De luchtvaartmaatschappij volgt de ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus naar eigen zeggen nauwgezet, en neemt waar nodig maatregelen.

Boeing diep in het rood door crisis 737 MAX

7 uur 12 min geleden

CHICAGO - Boeing is in 2019 diep in de rode cijfers beland door de problemen met de 737 MAX. Het nettoverlies kwam uit op 636 miljoen dollar, tegenover een nettowinst van ruim 10 miljard dollar in 2018. Het is voor het eerst in meer dan twee decennia dat Boeing een kalenderjaar met verlies afsluit.

Meer banenverlies bij Ryanair dreigt door 737 MAX

7 uur 29 min geleden

DUBLIN - Bij Ryanair dreigt meer vliegend personeel zijn baan te verliezen als gevolg van het voortdurende vliegverbod voor de Boeing 737 MAX. In een interne memo, die in bezit is van Reuters, meldt topman Eddie Wilson dat tien vliegtuigen uit het zomerschema geschrapt moeten worden.

Supermarkt op Düsseldorf Airport tijdelijk dicht

10 uur 5 min geleden

DÜSSELDORF - De REWE-supermarkt op Düsseldorf Airport gaat een maand dicht. Vanaf 30 januari start en een grote verbouwing, waardoor reizigers die boodschappen willen doen op de luchthaven alleen nog bij kleine horeca-outlets terecht kunnen.

Brussels Airlines organiseert vijfde editie Bike for Africa

10 uur 22 min geleden

DIEGEM – Van 31 januari tot 4 februari vindt de vijfde editie van Bike for Africa plaats. Deze vijfdaagse mountainbiketocht, georganiseerd door Brussels Airlines, is bedoeld om duurzame ontwikkeling in Rwanda te bevorderen. 52 medewerkers van Brussels Airlines, Eurowings en Lufthansa maken de 320 kilometer lange tocht door de noordwestelijke provincies van Rwanda.

Air France schrapt nog een route naar Schiphol

11 uur 17 min geleden

SCHIPHOL - Air France schrapt de route tussen Brest en Amsterdam. De lijndienst werd in april 2019 geopend, maar verdwijnt vanaf 1 maart weer uit de dienstregeling. Daarmee verliest Schiphol opnieuw een Air France-route.

KLM houdt spoedoverleg over coronavirus

11 uur 34 min geleden

SCHIPHOL - KLM houdt woensdagochtend een spoedoverleg over het coronavirus. Verschillende buitenlandse luchtvaartmaatschappijen schrappen de komende tijd hun vluchten naar China vanwege de verspreiding van het virus. Ook KLM moet nadenken over maatregelen.

British Airways staakt vluchten naar China wegens coronavirus

12 uur 43 min geleden

LONDEN - British Airways stopt per direct de vluchtuitvoering naar Beijing en Shanghai. De Britse luchtvaartmaatschappij haalt daarnaast al haar personeel terug uit het land, waar steeds meer mensen besmet raken met het dodelijke coronavirus.

IJslands Bluebird Nordic in buitenlandse handen

13 uur 22 min geleden

REYKJAVIK - De IJslandse vrachtmaatschappij Bluebird Nordic komt in buitenlandse handen. De Avia Solutions Group uit Litouwen neemt alle aandelen over van de huidige eigenaars, en breidt daarmee haar luchtvaartportfolio verder uit.

Gemeenteraad Lelystad wil snelle opening luchthaven

14 uur 37 min geleden

LELYSTAD - De gemeenteraad van Lelystad wil dat het college van burgemeester en wethouders zich maximaal inspannen om Lelystad Airport nog dit jaar open te krijgen voor vakantievluchten. Alleen GroenLinks stemde tegen deze motie. Dat meldt Omroep Flevoland.

Wizz Air checkt passagiers automatisch in

di, 01/28/2020 - 19:05

BOEDAPEST - Wizz Air biedt reizigers de optie om automatisch te worden ingecheckt. Daardoor hoeven passagiers dat zelf niet meer online of op de luchthaven te regelen. De instapkaarten worden, als onderdeel van de betaalde service, vijftig uur voor vertrek per e-mail verstuurd.

Finland wil binnen tien jaar elektrische binnenlandse vluchten

di, 01/28/2020 - 18:54

HELSINKI - Als het aan luchthavenexploitant Finavia ligt worden over tien jaar de eerste binnenlandse vluchten in Finland uitgevoerd met elektrisch aangedreven vliegtuigen. “Zeker op korte routes is dat een haalbare optie”.

Pagina's