Luchtvaartnieuws

Abonneren op feed Luchtvaartnieuws
Reismedia
Bijgewerkt: 22 min 43 sec geleden

Kalitta Air vangt bot met klacht over verlies slots Schiphol

47 min 24 sec geleden

DEN HAAG - Kalitta Air heeft bot gevangen met de in januari ingediende klacht tegen Schiphol, de slotcoördinator en de Nederlandse overheid. De Amerikaanse vrachtmaatschappij beklaagde zich in de VS over het verlies van slots op Schiphol en eiste maatregelen.

Bijzondere wereldrecordpoging doet Maastricht Airport aan

52 min 10 sec geleden

MAASTRICHT - De Britse piloten Mike Roberts en Nicolas Rogers doen vandaag een bijzondere wereldrecordpoging: binnen 24 uur 17 landen bezoeken met een licht vliegtuig. Dinsdagochtend zijn ze even na zonsopgang met hun Piper Malibu vertrokken vanuit Denemarken, vanavond verwachten ze in Maastricht te landen.

Boeing 777 beschadigt slurf

1 uur 39 min geleden

NICE - Een Kuwait Airways Boeing 777-300ER is maandagmiddag op Nice Airport door een fout van een marshaller met de linkervleugel tegen een aviobrug aangereden. Zowel de brug als het toestel raakten daarbij beschadigd.

Lufthansa CEO: Airbus A321 niet comfortabel voor lange vluchten

2 uur 41 min geleden

FRANKFURT - De Lufthansa Group overweegt om de nieuwe Airbus A321XLR te bestellen, maar het toestel zal geen groot deel van de longhaul-vloot vormen. CEO Carsten Spohr spreekt over een nicheproduct.

Eerste lijndienst tussen China en regionale Franse luchthaven

2 uur 51 min geleden

BEIJING - Air China opent de eerste rechtstreekse vliegroute tussen China en een Franse regionale luchthaven. Nog deze zomer start de Star Alliance-maatschappij een lijndienst van Beijing naar Nice. De eerste vlucht is op 2 augustus.

Drones teisteren Singapore Changi Airport

4 uur 13 min geleden

SINGAPORE - Drones hebben voor de tweede keer binnen een week het vliegverkeer op Changi Airport bij Singapore ontregeld. De Singaporese luchtvaartautoriteit CAAS meldt dat dinsdag achttien vluchten vertraging opliepen nadat drones waren gespot.

Caribbean Airlines verbindt Curaçao met Trinidad & Tobago

5 uur 10 min geleden

WILLEMSTAD - Caribbean Airlines vliegt vanaf 2 augustus tussen Curaçao en Trinidad & Tobago. De nieuwe lijndienst wordt twee keer per week uitgevoerd, op maandag en vrijdag. Op dit moment is Surinam Airways al actief op dezelfde route.

Brussels Airlines gaat door onder eigen naam

ma, 06/24/2019 - 22:37

BRUSSEL - Brussels Airlines gaat definitief door onder eigen naam nu de integratie in lowcost-carrier Eurowings is afgeblazen, zo heeft CEO Christina Foerster in de namiddag op een persconferentie aan Belgische media laten weten.

Delta met vernieuwde Boeing 767 naar Brussel

ma, 06/24/2019 - 18:07

BRUSSEL - Delta Air Lines komt vanaf januari met haar vernieuwde Boeing 767-400’s naar Zaventem. Bij een grote cabineverbouwing wordt er een nieuwe Business Class en een Premium Economy-cabine in de toestellen geïnstalleerd.

Nieuwe lijndienst van Groningen Airport naar Münster-Osnabrück

ma, 06/24/2019 - 16:54

EELDE - AIS Airlines opent een tweede lijndienst vanaf Groningen Airport Eelde. Naast Kopenhagen vliegt de maatschappij vanaf 2 september ook naar Münster-Osnabrück Airport (FMO), op zo’n 60 kilometer van de Nederlands-Duitse grens bij Enschede.

Lufthansa rekent niet op overname van Condor

ma, 06/24/2019 - 16:50

FRANKFURT - Lufthansa rekent er niet op dat het vakantievlieger Condor kan inlijvenn. Dat meldde financieel topman Ulrik Svensson van de Duitse luchtvaartonderneming maandag. Er zijn volgens hem teveel obstakels voor een overname, die hij daarom “onwaarschijnlijk” noemt.

Oud-directeur Transavia moet getuigen in zaak Poch

ma, 06/24/2019 - 15:34

ROTTERDAM  - De advocaten van oud-piloot Julio Poch mogen vijf getuigen horen over zijn uitlevering in 2009 aan Argentinië. Het gaat onder anderen om oud-justitieminister Ernst Hirsch Ballin en oud-directeur Michiel Meijer van Transavia, waar Poch werkte.

Level ook komende winter op zeven routes vanaf Schiphol

ma, 06/24/2019 - 15:22

SCHIPHOL - IAG-dochterbedrijf Level vliegt komend winterseizoen op zeven routes vanaf Schiphol. De luchtvaartmaatschappij startte begin april een basis op de luchthaven en vliegt momenteel op vijf bestemmingen vanaf Amsterdam. Binnenkort komen er daar nog twee bij.

Duitse straaljagers storten neer na botsing

ma, 06/24/2019 - 14:49

MALCHOW - Twee gevechtsvliegtuigen van de Duitse luchtmacht zijn in het noordoosten van het land boven het plaatsje Malchow in botsing gekomen. De toestellen van het type Eurofighter zijn neergestort, maar de piloten hebben zich met een schietstoel kunnen redden.

Paul Grove: Milieu

ma, 06/24/2019 - 14:35

Er gaat geen dag voorbij of je leest weer over het milieu, vooral wat vliegen betreft. Het nieuwste woord is vliegschaamte, hoe verzin je het.

Lufthansa verdient bakken met geld door Premium Economy (waar blijft KLM?)

ma, 06/24/2019 - 14:08

ANALYSE - De uitrol van een Premium Economy-product heeft de Lufthansa Group geen windeieren gelegd: deze reisklasse levert het luchtvaartbedrijf relatief meer op dan zowel de Business- als de Economy-cabine. Kan dit KLM over de streep trekken?

Behoud van Brussels Airlines-merknaam nog niet zeker

ma, 06/24/2019 - 12:14

BRUSSEL - De plannen om Brussels Airlines te integreren in Eurowings zijn afgeblazen, maar dat betekent nog niet dat de merknaam Brussels Airlines behouden blijft. In de komende maanden neemt het moederbedrijf, de Lufthansa Group, daarover een besluit.

Lufthansa staakt integratie Brussels Airlines met Eurowings

ma, 06/24/2019 - 11:26

FRANKFURT - Lufthansa Group heeft een grote reorganisatie aangekondigd van de activiteiten van Eurowings. Dat leidt onder meer tot het staken van de integratie van Brussels Airlines met de budgetmaatschappij van de luchtvaartgroep. Ook stopt Eurowings met longhaul-vluchten.

Passagier wordt wakker in leeg en donker vliegtuig

ma, 06/24/2019 - 11:01

TORONTO - Air Canada onderzoekt hoe een slapende passagier alleen achter heeft kunnen blijven in een vliegtuig van de maatschappij. De vrouw, die op 9 juni van Quebec naar Toronto vloog, werd ’s nachts wakker in een leeg en donker geparkeerd vliegtuig.

Virgin's eerste Airbus A350-1000 heeft een kleurtje

ma, 06/24/2019 - 10:57

TOULOUSE - De levering van de eerste Airbus A350-1000 aan Virgin Atlantic komt steeds dichterbij: Airbus heeft het toestel nu van een kleurenschema voorzien. Alleen de nieuwe Flying Lady (of Flying Boy) ontbreekt nog.

Pagina's