Feed-aggregator

Norwegian krijgt concurrentie van Noorse nieuwkomer Flyr

Luchtvaartnieuws - 1 uur 27 min geleden

OSLO - Prijsvechter Norwegian krijgt binnenkort concurrentie van de Noorse start-up Flyr. De nieuwkomer is opgezet door Braathen-telg Erik G. Braathen en een flink aantal voormalige managers van Norwegian. De eerste vlucht moet in het tweede kwartaal plaatsvinden.

Canada heft vliegverbod Boeing 737 MAX op

Luchtvaartnieuws - 1 uur 36 min geleden

OTTAWA - Canada staat met ingang van woensdag onder voorwaarden weer vluchten met de Boeing 737 MAX toe. Dat is goed nieuws voor Air Canada en WestJet, de beide Canadese luchtvaartmaatschappijen die het type in de vloot hebben. De heringebruikname van de 737 MAX in het Canadese luchtruim volgt snel.

Optimistisch Eurowings op zoek naar nieuw cabinepersoneel

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 16:37

KEULEN - Terwijl de luchtvaart door de coronacrisis flink is gekrompen en in een diepe crisis verkeert, kijkt Eurowings reikhalzend uit naar de zomer. Het dochterbedrijf van Lufthansa verwacht dat de markt tegen die tijd zodanig is aangetrokken, dat er behoefte is aan nieuw cabinepersoneel. Eurowings verwacht ook te kunnen profiteren van marktverschuivingen.

Eelde krijgt Nederlandse primeur met luchtverkeersleiding op afstand

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 16:16

EELDE - Groningen Airport Eelde krijgt de Nederlandse primeur met luchtverkeersleiding op afstand. De bemande toren wordt daar straks vervangen door een batterij camera’s en antennes om het vliegverkeer in goede banen te leiden. “Een stuk efficiënter”, zegt LVNL-topman Michiel van Dorst.

Prototype MC-21 vast in sneeuw na mislukte test

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 15:50

ZHKOVSKY - Een Irkut MC-21-300 testvliegtuig is maandag op Zhukovsky International Airport bij Moskou van de baan geraakt. De inzittenden bleven ongedeerd en de schade aan het toestel bleef ogenschijnlijk beperkt, maar de wielen kwamen vast te zitten in de sneeuw naast de baan.

Emirates van start met het vaccineren van personeel

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 14:27

DUBAI - Emirates is maandag gestart met het vaccineren van haar medewerkers. Voor een zo snel mogelijk proces wordt personeel van de luchtvaartmaatschappij twaalf uur per dag en zeven dagen per week ingeënt. Medewerkers in de frontlinie, waaronder cabinepersoneel en piloten, krijgen voorrang.

Groningen Airport Eelde wil duurzame proeftuin worden voor de luchtvaart

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 11:12

EELDE - Groningen Airport Eelde is gestart met het innovatie- en duurzaamheidsinitiatief NXT Airport. Samen met een groep belangrijke partners wordt er gewerkt aan projecten gericht op de verduurzaming van de luchtvaart. 

KLM neemt opnieuw afscheid van Boeing 747

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 09:00

SCHIPHOL - KLM heeft maandagochtend opnieuw een Boeing 747-400 Combi uitgezwaaid. Het toestel, de PH-BFW, vertrok van een grauw Schiphol voor een vlucht naar Tel Aviv onder het toepasselijke vluchtnummer KLM747.

Eerste coronavaccins vervoerd via Maastricht Aachen Airport

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 08:54

MAASTRICHT AIRPORT - Via Maastricht Aachen Airport is zondag de eerste zending van het Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccin vervoerd. De bijna 50.000 in droogijs verpakte vaccins werden per truck afgeleverd. Na een korte periode van opslag in de speciale pharmafaciliteiten werden de vaccins met een vlucht van Royal Jordanian naar Jordanië gevlogen.

Succesvolle raketlancering Virgin Orbit vanaf Boeing 747

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 08:27

MOJAVE - Virgin Orbit heeft zondag met succes een raketlancering uitgevoerd vanaf een Boeing 747. De 21 LauncherOne-raket, gemonteerd onder de vleugel van het voormalige passagiersvliegtuig, werd hoog boven de Stille Oceaan losgekoppeld. De raket bracht daarop tien kleine satellieten van NASA in een baan rond de aarde.

Nieuwe miljardensteun aan Air France-KLM vertraagd

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 08:02

AMSTERDAM - De onderhandelingen tussen de Franse en Nederlandse staat over een nieuwe kapitaalinjectie in Air France-KLM verlopen uiterst moeizaam. Dat meldt het FD. Er zijn inmiddels twee deadlines gepasseerd en er wordt al rekening mee gehouden dat er bij de presentatie van de jaarcijfers op 18 februari nog geen akkoord is over een emissie.

Oude vertrekhal Brussels Airport wordt vaccinatiecentrum

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 07:15

BRUSSEL - De iconische Skyhall, de voormalige vertrekhal van Brussels Airport, wordt vanaf februari ingezet als groot vaccinatiecentrum. “We stellen die ter beschikking aan omliggende gemeenten om hun vaccinatiecampagne te organiseren”, zegt luchthaventopman Arnaud Feist.

CargoJet Airways breidt uit met Boeing 767's en 777's

Luchtvaartnieuws - ma, 01/18/2021 - 07:00

TORONTO - CargoJet Airways breidt de vrachtvloot uit met vijf Boeing 767’s en twee Boeing 777’s. De Canadese luchtvaartmaatschappij wil daardoor naar eigen zeggen inspelen op de groeiende vraag naar vrachtcapaciteit op internationale routes. 

Amerikaanse overheid verdeelt 15 miljard steun aan airlines

Luchtvaartnieuws - za, 01/16/2021 - 16:03

WASHINGTON - De Amerikaanse overheid is vrijdag begonnen met het verdelen van 15 miljard Amerikaanse dollar nieuwe loonsteun aan luchtvaartmaatschappijen. Het bedrag is door het Amerikaanse congres toegewezen om meer dan 32.000 medewerkers in de industrie in dienst te houden of terug in dienst te nemen.

Negatieve coronatest verplicht voor alle reizigers naar VS

Luchtvaartnieuws - za, 01/16/2021 - 14:49

SCHIPHOL - Alle reizigers die naar de Verenigde Staten reizen moeten vanaf 26 januari het bewijs van een negatieve Covid-19-test bij zich hebben. Dat is een nieuwe eis van het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC).

Negatieve coronatest verplicht voor alle reiziger naar VS

Luchtvaartnieuws - za, 01/16/2021 - 14:49

SCHIPHOL - Alle reizigers die naar de Verenigde Staten moeten vanaf 26 januari het bewijs van een negatieve Covid-19 bij zicht hebben. Dat is een nieuwe eis van het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC).

MAA neemt samen met omwonenden PCA in gebruik

Luchtvaartnieuws - za, 01/16/2021 - 08:12

MAASTRICHT - Afgelopen vrijdag nam Gedeputeerde Joost van den Akker, samen met omwonenden Maastricht Aachen Airport de Pre Conditioned Air unit (PCA) in gebruik. De PCA verwarmt en koelt de vracht in toestellen tijdens hun verblijf op de luchthaven. Dit is met name belangrijk bij verse producten zoals bloemen en groente, maar ook farmaceutische producten die bij een bepaalde temperatuur bewaard dienen te worden.

60 procent minder vliegtuigpassagiers in 2020 door coronavirus

Luchtvaartnieuws - za, 01/16/2021 - 06:55

MONTREAL - Het aantal passagiers op commerciële vluchten in 2020 daalde met 60 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat meldt de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO vrijdag. Door het grote aantal reisbeperkingen in veel landen is het vliegverkeer voor een deel stil komen te liggen.

Vliegverbod Bonaire opgeheven

Luchtvaartnieuws - za, 01/16/2021 - 06:20

Kralendijk - Het vliegverbod dat voor Bonaire, Saba en Sint Eustatius gold is vanaf vanavond opgeheven. Dit meldde de gezaghebber van Bonaire Rijna vrijdagmiddag tijdens een persconferentie. Vluchten vanuit bijvoorbeeld Canada en de Verenigde Staten kunnen nu weer rechtstreeks op Bonaire vliegen.

Vliegtuig keert terug naar gate vanwege Nederlandse mondkapjesweigeraar

Luchtvaartnieuws - vr, 01/15/2021 - 17:54

MÜNCHEN - De piloten van een Lufthansa-vlucht naar Kaapstad besloten donderdagavond kort voor de start terug te keren naar de gate op München Airport, omdat een 51-jarige Nederlandse passagier weigerde om een mondkapje te dragen.

Pagina's