Feed-aggregator

Chinese 'grote drie' eisen compensatie van Boeing

Luchtvaartnieuws - 1 uur 56 min geleden

BEIJING - De drie grootste luchtvaartmaatschappijen van China eisen compensatie van Boeing voor de kosten die ze moeten maken met het aan de grond houden van hun 737 MAX-toestellen. Dat meldt de Chinese staatstelevisie woensdag.

Brussels Airport en airlines spannen zaak aan tegen Skeyes

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 17:45

BRUSSEL - Brussels Airport stapt samen met Brussels Airlines en TUI fly naar de rechter vanwege de problemen bij de Belgische luchtverkeersleidingsorganisatie Skeyes. De inzet van het kort geding is volgens VRT Nieuws het afdwingen van de dienstverlening van het voormalige Belgocontrol, waar sprake is van een sociaal conflict.

'Op Keulen Bonn Airport kunnen er nog massa's vluchten bij'

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 17:12

KEULEN - Terwijl steeds meer luchthavens te kampen hebben met een capaciteitstekort, al dan niet door van overheidswege opgelegde limieten, heeft Keulen Bonn Airport nog volop groeiruimte. “Er kunnen overdag massa’s vluchten bij”, zegt CEO Johan Vanneste van de Duitse luchthaven in gesprek Luchtvaartnieuws Magazine.

'Bird strike veroorzaakte sensorprobleem Ethiopian-toestel'

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 16:31

NEW YORK - Een botsing met een vogel stond aan de basis van het ongeval met een Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines op 10 maart. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van Amerikaanse luchtvaartofficials. Het toestel crashte kort na vertrek vanaf de luchthaven van Addis Ababa.

Virgin Atlantic hervat na wegvallen Jet Airways route naar Mumbai

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 14:34

LONDEN - Virgin Atlantic hervat na een onderbreking van vier jaar haar rechtstreekse lijndienst van Londen Heathrow naar Mumbai. Dat besluit is genomen nu het Indiase Jet Airways de vluchtuitvoering heeft moeten staken.

Dallas Fort Worth Airport breidt uit met zesde terminal

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 13:36

DALLAS - Dallas Fort Worth Airport breidt uit met een zesde terminal. De volledig nieuwe Terminal F moet in 2025 klaar zijn en gaat plaats bieden aan maximaal 24 vliegtuigen. Het complex wordt in nauwe samenwerking met home carrier American Airlines gebouwd.

Paul Grove: Vliegangst

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 12:15

De meeste passagiers hebben hier wel enigszins last van, sommigen meer dan anderen. Airline crew geheel niet, hebben ze dat wel dan kunnen ze beter een andere baan zoeken. Een piloot met vliegangst - en die bestaan echt, totdat ze door instructeurs of door drankgebruik ontmaskerd worden - horen niet en nooit thuis in een cockpit.

Wizz Air: 200 miljoen passagiers in 15 jaar

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 11:52

BOEDAPEST - Het is feest bij Wizz Air. Niet alleen viert de voornamelijk vanuit bases in Centraal- en Oost-Europa vliegende prijsvechter deze week het vijftienjarig bestaan, ook werd de mijlpaal van tweehonderd miljoen vervoerde passagiers bereikt.

Airbus A220 wordt zwaarder en kan verder vliegen

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 11:19

TOULOUSE - Airbus verbetert de prestaties van de A220-serie drastisch. Het maximale startgewicht gaat omhoog en ook wordt vliegbereik vergroot. Door de ingreep verwacht de vliegtuigbouwer meer interesse voor de A220 te wekken bij luchtvaartmaatschappijen.

China Southern met Finnair naar Schiphol

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 10:46

SCHIPHOL - China Southern Airlines gaat een nauwe samenwerking aan met Finnair. Daardoor krijgt de Chinese luchtvaartmaatschappij toegang tot meer bestemmingen in Europa. Ook vluchten naar Schiphol vallen onder de deal. Daar werken de Chinezen al jaren samen met KLM.

Oproep: kandidaten gezocht voor rubriek De Zakenreiziger

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 10:05

SCHIPHOL - Voor de maandelijkse rubriek ‘De Zakenreiziger’ in Luchtvaartnieuws Magazine is de redactie op zoek naar mensen die regelmatig in het vliegtuig stappen voor een zakelijke reis. Graag horen wij onder andere van jou voor welke luchtvaartmaatschappij je kiest en waarom juist voor deze.

Europa en China sluiten luchtvaartdeals; meer vluchten toegestaan

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 09:58

BRUSSEL - De Europese Unie en China hebben twee deals gesloten die de Europees-Chinese samenwerking op luchtvaartgebied een boost moeten geven. Daarbij wordt het voor luchtvaartmaatschappijen uit Europa mogelijk om op grotere schaal naar China te vliegen.

Weer dodelijke crash watervliegtuig Alaska

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 09:23

ANCHORAGE - Zeker twee mensen zijn om het leven gekomen toen een watervliegtuig crashte in Alaska. Het gaat volgens een lokale krant om een toestel van Taquan Air, de maatschappij die vorige week ook al betrokken was bij een dodelijk incident in het luchtruim.

Vluchtuitval door staking op Italiaanse luchthavens

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 09:10

SCHIPHOL - Het vliegverkeer van en naar Italië is dinsdag ernstig ontregeld door stakingsacties. Vakbonden van zowel vliegend personeel als grondmedewerkers riepen daartoe op, om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Daardoor zijn talloze vluchten uitgevallen.

Luchtvaartman en racelegende Niki Lauda overleden

Luchtvaartnieuws - di, 05/21/2019 - 08:31

WENEN - Racelegende en luchtvaartman Niki Lauda is op 70-jarige leeftijd overleden. De coureur was decennia een markante figuur in de autosport, maar kende ook een zeer succesvolle carrière in de commerciële luchtvaart.

Paniek om Thomas Cook op financiële markten

Luchtvaartnieuws - ma, 05/20/2019 - 22:11

LONDEN - De Britse reisorganisatie Thomas Cook is op de beurs in Londen flink onderuit gegaan. Dat komt doordat analisten openlijk hun twijfels hebben geuit over de financiële gezondheid van het bedrijf. Een analist vroeg zich zelfs of Thomas Cook nog wel wel in staat is om echt winst te maken en te voorkomen dat het bedrijf onder een stapel schulden wordt verpletterd.

Cateringpersoneel voert actie bij hoofdkantoor KLM

Luchtvaartnieuws - ma, 05/20/2019 - 21:46

AMSTELVEEN - Personeel van KLM Catering Services heeft maandagmiddag een lawaaiactie gehouden bij de ingang van het hoofdkantoor van KLM. Enkele tientallen demonstranten eisten een loonsverhoging van vijf procent. De maatschappij is ontstemd over de actie omdat het geen partij zegt te zijn in de onderhandelingen.

KLM stapt in nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp

Luchtvaartnieuws - ma, 05/20/2019 - 16:34

ANTWERPEN - KLM start samen met het Ierse CityJet een nieuwe luchtvaartmaatschappij op Antwerpen Airport. Onder de naam Air Antwerp moet er daarmee een opvolger komen voor het failliete VLM Airlines. 

Air India staakt rechtstreekse route Mumbai-New York

Luchtvaartnieuws - ma, 05/20/2019 - 13:58

NEW DELHI - Air India staakt haar lijndienst van Mumbai naar New York JFK. De route werd in december 2018 geopend, maar de uitvoering werd al in februari onderbroken door de sluiting van het luchtruim van Pakistan. Nu wordt de route definitief geschrapt.

SAS voegt Luxemburg aan routenetwerk toe

Luchtvaartnieuws - ma, 05/20/2019 - 09:23

STOCKHOLM - SAS breidt het routenetwerk uit met Luxemburg. Met ingang van 4 november wordt de luchthaven drie keer per week verbonden met Stockholm. Op de route zet SAS een Bombardier CRJ900 met negentig stoelen in.

Pagina's